Delegacija Turske sa predstavnicima medžlisa o obnovi medrese

Ispis
PDF

 

 

PB200034

U četvrtak, 20.decembra 2014. godine delegacija Ministarstva vakufa Republike Turske boravila je na radno konsultativnom sastanku sa predstavnicima Medžlisa IZ Bos. Gradiška. Cilj posjete bio je upoznavanja na licu mjesta sa stanjem Derviš-hanumine medrese u Bos. Gradišci. Ovo Ministarstvo  izrazilo je spremnost da učestvuje u pomoći obnove i rekonstrukciji medrese.

Predstavnici su detaljno sagledali stanje po pitanju cjelokupne dokumentacije a koju je medžlis na vrijeme obezbijedio, gdje su samo potrebna sredstva kako bi se ušlo u realizaciju rekonstrukcije medrese. Bili su prisutni i predstavnici Vakufske direkcije iz Sarajeva koji su, isto tako, stavili ovaj objekat u prioritet sanacije i podržavaju da se ona u što kraćem roku obnovi. Pored predstavnika, bili su  prisutni i predstavnici Projektantske kuće ''Routing'' iz Banjaluke, koji su radili Projekat za rehabilitaciju medrese. Nakon posjete i razgovora nadanja su da će se ovaj objekat uzeti u prioritet za sanaciju i u skorije vrijeme početi sa radovima. Predsjednik Medžlisa kao i Glavni imam  izrazili su zahvalnost prijateljima iz Turske, koji će, ako Bog da, donirati sredstva za sanaciju ovog objekta. Pored ovoga, sudionici ovih razgovora izražavaju zahvalnost i svim dobrim ljudima koji su, i koji će pomoći obnovu medrese.

Prema planu buduće namjene medrese, delegacija Ministarstva Turske  izrazila je zadovoljstvo što će ovaj objekat postati administrativni i islamski centar za područje ovoga grada.

 

Info Medžlis

Komentari (0)


Prikaži/Sakrij komentare

Napišite komentar

Morate biti prijavljeni da biste mogli poslati komentar. Molimo, registrujte se ukoliko nemate već otvoren korisnički nalog.

busy

POGREBNO DRUŠTVO ''BERBIR''d.o.o

berbir

Prijava na stranicu

Prisutni korisnici

Trenutno aktivnih Gostiju: 19 

Statistika posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas502
mod_vvisit_counterJučer571
mod_vvisit_counterOve sedmice1941
mod_vvisit_counterOvog mjeseca7860
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca7352
mod_vvisit_counterUkupno2189188

Audio


Poslušajte audio
Islam%20je%20sazdan%20na%20pet%20stubova.mp3
Grijesi%20iz%20zaborava%20i%20pod%20prisilom.mp3
Ako%20ne%20osjecas%20stid,%20onda%20radi%20sta%20hoces.mp3