Plemenita misija majke Fatime Mujadžić

Ispis
PDF

 

P7210066

Ovih dana smo zabilježili jednu lijepu i plemenitu misiju majke Mujadžić Fatime i njenog supruga prosvjetnog radnika a koji vode korijene iz Bosanske Gradiške. Trenutno su nastanjeni i žive u Bosankom Petrovcu. Imaju dvoje djece i kako kažu često ih obiđu i daju podršku u njihovim plemenitim misijama.
Naime, što je još interesantnije za ovu porodicu je to, da su udomili četvero djece iz prihvatilišta i već dugo godina žive pod jednim krovom. Tako su udomili Suljić Jasmina, koji je najstariji među njima i ima 16 godina, Redžić Jasmina, Nusretu Bećirević i Melku Mujadžić.
Svi zajedno borave u kući i osjećaju se kao jedna familija. Fatima kaže da joj uopšte nije važno što ih nije lično rodila, jer djeca su jedno bogatstvo svijeta koje treba čuvati i odgajati. Na licima ove djece vidi se da ih majka Fatima lijepo odgaja i odmah na ulasku u prostorije Medžlisa nazvali su selam i lijepo se predstavili. Ova djeca su iz različitih općina Krajine i znaju odakle im je porijeklo.
Na naš upit da nam kažu šta im je Fatima, zajedno u glas su sa ponosom izgovorili ’’ovo je naša majka’’ što nas je i opredijelilo da ih na ovaj način predstavimo. Majka Fatima je posjetila Medžlis kako bi ispunila svoje obaveze prema Islamskoj zajednici i često prati rad Medžlisa IZ Bosanska Gradiška preko sredstava informisanja.
Majka Fatima je jedna plemenita majka, koja može biti veliki uzor svima koji žele zaraditi sevapa na ovom svijetu. Ona se zahvaljuje svima koji joj pomažu u njenom životu i , kako kaže, svih njeno šestero djece.

Info Medžlis

Komentari (0)


Prikaži/Sakrij komentare

Napišite komentar

Morate biti prijavljeni da biste mogli poslati komentar. Molimo, registrujte se ukoliko nemate već otvoren korisnički nalog.

busy

POGREBNO DRUŠTVO ''BERBIR''d.o.o

berbir

Prijava na stranicu

Prisutni korisnici

Trenutno aktivnih Gostiju: 1 

Statistika posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas102
mod_vvisit_counterJučer306
mod_vvisit_counterOve sedmice920
mod_vvisit_counterOvog mjeseca5461
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca8809
mod_vvisit_counterUkupno2195864

Audio


Poslušajte audio
Islam%20je%20sazdan%20na%20pet%20stubova.mp3
Grijesi%20iz%20zaborava%20i%20pod%20prisilom.mp3
Ako%20ne%20osjecas%20stid,%20onda%20radi%20sta%20hoces.mp3